Bjesovi diskografija

  • 14.06.2016, 12:25,
  • Music
Bjesovi diskografija
Бјесови су рок-група из Горњег Милановца. Основани су крајем осамдесетих под називом „Бадер Мајнхоф“, да би због притиска тадашње градске власти променили име у „Сент Гален“, па „Чајна блу“ и коначно у „Бјесови“.

Група је од самог почетка привукла пажњу необичном поставом са два певача, брижљиво осмишљеним наступима, препознатљивим и личним текстовима, као и музичком подлогом у оквирима Гранџ музичког рок правца чији су природни део, и генерацијски и идејно, тих раних деведесетих били и српски Бјесови. Постава се углавном мењала према потребама и замислима двојца који је групу и основао: Зорана Маринковића и Горана Марића. 1997. године, после изласка албума „Све што видим и све што знам" Зоран и Горан распуштају групу. Од 2000. године Бјесови поново постоје у нешто другачијој постави и са једним певачем, Зораном Маринковићем, гуруом и вођом бенда.

Први велики успех групе је победа на гитаријади у Чачку 1989. године, а затим је уследила и победа на гитаријади у Зајечару 1993. и у наредних пар година мноштво концерата и велика медијска пажња усмерена на овај бенд.

Бјесови су до данас издали неколико албума, а највећи успех групе је био други по реду (безимени) албум.

Последње издање је мултимедијални диск са видео-снимком концерта Бјесова из београдског КСТ-а од 31.05.2003. уз пратећи садржај у виду текстова песама, фотографија са концерта, плаката концерта, интервјуа из тог времена... Снимање и штампање овог издања, Зоран Маринковић и Бјесови су сами финансирали, а касније, одштампаних 1000 примерака бесплатно поделили фановима и новинарима. На овом издању групе, у склопу мултимедије налази се и омот у дигиталном облику у одличној резолуцији, тако да га свако може и одштампати, пошто себи пререже диск. Све ово је битно јер открива Бјесове у једном другом светлу које има јак социјално морални, па и политички карактер. Избећи официјелне српске издаваче који ионако ништа не ураде за групе које издају, у земљи која јесте мајка, али мајка чедоморка која је у контејнер са ђубретом после порођаја одбацила не само Бјесове него и све остале своје рок бендове.

Чињеница да Бјесови зраче не само у оквиру рокенрола него и на разне друге стране и то веома јако, је и разлог да и дан данас, после скоро 20 година постојања, имају бројну публику састављену од људи између себе врло различитих, али које повезује највеће питање које себи било ко од нас може поставити, питање сврхе човечијег постојања.

Zoran Marinković — vokal
Slobodan Vuković — gitara
Dragan Arsić — gitara
Marko Marković — bas
Miroslav Marjanović – bubanj
www.bjesovi.rs

http://bjesovi.forumr.net/forum.htm

www.zoranmarinkovic.rs


Албуми

„У освит задњег дана“ (Rosy Galaxy, 1991)
„Бјесови“ (ITMM, 1994)
„Све што видим и све што знам“ (Municipality Records, 1997)
„На живо“ (Municipality Records, 2002) — уживо
„Боље ти“ (ПГП РТС, 2009)


http://www.youtube.com/watch...dgErcyc&feature=youtu.be

Bjesovi diskografijaBjesovi diskografija


Bjesovi diskografija

Bjesovi diskografija

Download torrent
TAGS
CATEGORIES
MOVIES TV SHOWS MUSIC GAMES APPLICATIONS BOOKS OTHER ANIME XXX

CONTACT WEBNAMEZ@GMAIL.COM