Laki Pingvini diskografija

  • 17.06.2016, 01:26,
  • Music
Laki Pingvini diskografija

https://www.youtube.com/watch?v=ONHnK7gypi4

U torentu se nalazi:

Laki Pingvini — Kolekcija hitova
Laki Pingvini — 1995 Stereo LP
Laki Pingvini — 1985 Striptiz LP
Laki Pingvini — 1985 Cry, pamper, cry, Blago morskih dubina (PGP RTB)
Laki Pingvini — 1984 Uzivo u Kulusicu
Laki Pingvini — 1983 Sizika Singl
Laki Pingvini — 1983 Muzika za mlade LP


Sve pesme su u 320kbps sa omotima.


Uzivajte u pomozite u sedovanjuLaki Pingvini
Grupa Laki Pingvini nastala je 1979 godine i sve do kraja 1982 do koje je kroz grupu prošlo dosta članova nije imala stalnu postavu. Prvi mini Lp objavili su u postavi Đorđe Dragojević (vokal), Časlav Stanković (gitara), Aleksandar Rodić (klavir), Srđan Đurić (bas) i Milan Bubalo (bubnjevi i ritam mašina). Glavni producent i snimatelj na ploči bio je Saša Habić a tekstove, muziku i aranžmane su sami uradili. Mini Lp je snimljen u studiju 5 PGP RTB maja 1983 godine i na ploči su se našla tri mega hita «Šizika», «Možda, možda» i «Devojka iz svemira». Debi album «Maske za dvoje» snimili su u istoj postavi i objavili za PGP RTB početkom 1984-te godine. Album je miksovan u studiju V PGP RTB-a a snimljen je u studiju VI novembra 1983 godine u produkciji Slobodana Markovića. Muziku, tekstove i aranžmane su sami uradili osim pesme «Ne nisam tvoj heroj» koju je napisao Wanda i koja je obrada pesme «Yesterday hero» grupe Bay Borough Rollers. Sa albuma bih izdvojio pesme «Baby» i «Moja devojka».

Drugi album «Striptiz» snimljen je maja/avgusta i septembra 1985 godine u studiju «V» PGP RTB-a.sa novim članovima Zoranom Radetićem (klavijature), Goranom Grbićem (truba) i Bojanom Kneževićem (prateći vokali). Snimatelj i producent albuma bio je Zoran Radetić a tekstove, muziku i aranžmane su sami uradili. Sa albuma bih izdvojio pesme «Istina o meni», «Čarobnjaci» i «Sve za našu ljubav».

Godine 1986-te grupa je prestala sa radom i Đole je započeo karijeru. Učestvovao je na Mesamu 1986-e godine sa pesmom «Pokreni me». 1995-e godine Đorđe Dragojević je obnovio grupu sa novom postavom Rade Bulatović-Čeja (bas), Dragutin Jakovljević-Guta (gitara), Ivan Aleksijević (klavijature) i Zoran Obradović-Čeja (bubnjevi). Snimatelj albuma bio je Saša Mikić u studiju Mačak januara 1995-e godine. Album su sami producirali a ujedno i uradili sve tekstove, muziku i aranžmane. Na albumu su gostovali Marko Đorđević (truba), Saša, Mira i Suzana (prateći vokali). Sa albuma bih izdvojio pesme «Mala, velika», «Lola» obrada Pro Arte i «Kraj». Grupa je ubrzo posle izdavanja albuma prestala sa radom.

Diskografija
Singl:
Cry, pamper, cry/Blago morskih dubina (PGP RTB 1985)

Albumi:
Šizika (Mini Lp PGP RTB 1983)
Muzika za mlade (PGP RTB 1984)
Striptiz (PGP RTB 1985)
Laki Pingvini stereo (PGP RTS 1995)

Laki Pingvini diskografija


Download torrent
TAGS
CATEGORIES
MOVIES TV SHOWS MUSIC GAMES APPLICATIONS BOOKS OTHER ANIME XXX

CONTACT WEBNAMEZ@GMAIL.COM