Gibonni diskografija

  • 18.06.2016, 21:58,
  • Music
Prvo da se svima izvinim za prethodni torent koji je izbrisan (nesto nije bilo u redu sa njim).

Sada je ok
Stoga uzivajte i SEEDUJTE!
Zelja mi je bila da ovog izuzetno kvalitetnog Hrvatkog umetnika spojim u jednu kompletnu diskografiju sa sve koncertnima zato je ova velicina torenta.

Veliki pozdrav iz Srbije.

Džiboni Diskografija:
1991 Sa mnom ili bez mene, Croatia Records
1993 Noina arka, Croatia Records
1994 Kruna od perja, Croatia Records
1995 Koncert (end album), Croatia Records
1997 Ruža vjetrova, Croatia Records
1999 Judi, zviri i beštimje Dallas Records
1999 24 karata / 18 Velikih, Croatia Records
2000 Millennium Koncert (DVD, end album), Dallas Records
2001 Mirakul, Dallas Records
2003 Svi moji punti kad se zbroje (box set), Dallas Records
2004 ZG Mirakul end (DVD, end album), Dallas Records- Snimak koncerta u Zagrebu kojim je Gibonni promovisao svoj album «Mirakul». U pratecem bendu svirali su izmedju ostalih Manu Katche, Tony Levin i Vlatko Stefanovski.
2006 Unca thread, Dallas Records
2006 The platinum omnium gatherum, Croatia Records
2007 Acoustic:Galvanizing (end album), Dallas Records
2008 Acoustic:Galvanizing uncommon Christmas restricted number, Dallas Records
2010 Toleranca, (Dallas Records)
Златан Стипишић Gibonni, (Сплит, 13. август 1968.)-Zlatan Stipišić — Gibonni (Split, 13. kolovoza 1968.)
Каријеру је почео као пјевач сплитског хард-рок бенда «Осми путник» након чијег распада и кратке каријере у «Дивљим јагодама» сарађује с Дином Дворником и Оливером Драгојевићем. У том раздобљу пише и компонује неке од својих највећих хитова.

Убрзо је након његовог првог албума названог »Са мном или без мене« дошло до преокрета који је промијенио цијелу његову будућу каријеру: Џибони је написао пјесму »Цесарица« за Оливера Драгојевића. Данас се у Хрватској та пјесма сматра највећим хитом икад испјеваним. Џибони је одмах постао тражени композитор чије су пјесме без изузетка постајале велики хитови.

На албум »Ноина арка« (1993.) уврстио је пјесме «Златне године», коју је написао у сарадњи са Зринком Тутићем за истоимени филм, те «Ми смо прваци» која је проглашена химном хрватског Олимпијског савеза. У том албуму су и хитови «Нек се дите зове као ја», «Добри јуди» и «Тебе нисам био вриједан».

Самостално наступа с Бруном Ковачићем, а затим формира групу у саставу: Џибони, Бруно Ковачић, Ренато Шворинић, Гордан Дорвак и Јосип Андрић. У том саставу Џибонијева група снима два албума: »Круна од перја« (1995.) и »Ружа вјетрова« (1997.) Премда у том периоду Џибони ствара своје најљепше пјесме (Двије душе, Оздрави ми ти, Живот ме уморио, Липа моја, Ово ми је школа, Темпера, Ако ме носиш на души, Еј вапоре), тек након распада те групе и са сљедећим албумима сазријева вријеме за прва службена признања и награде у облику Порина. Тиме почиње комерцијалнија Џибонијева фаза која изазива велик успјех међу ширим масама и критичарима.

Сљедећи Џибонијев соло албум »Јуди, звири и бештимје» (Dallas Records) објављен је у Фебруару 1999. и био је то у том тренутку најпродаванији албум у Хрватској и Словенији с освојених 7 Порина. На њему су објављени хитови »Чиним праву ствар», »Пројди вило« и »И ја ћу будан сањати«. 1999. и 2000. Џибони је био на турнеји по Хрватској, Словенији и Босни и Херцеговини и одржао је бројне велике концерте (нпр. у загребачкој дворани »Ватрослав Лисински«). Послије успјеха с албумом »Јуди, звири и бештимје« објављен је ДВД, »Миленијски концерт«, снимљен у Хрватском народном позоришту »Иван пл. Зајц« у Ријеци, гдје су му се, захваљујући новој ИСДН технологији, придружили бројни познати гости: Влатко Стефановски и клапа Камби.

Џибони држи рекорд најпосјећенијег концерта с концертом одржаним на загребачком стадиону Максимир пред 32.000 људи. Основао је фонд за талентовану дјецу без родитеља, објавио је књигу пјесама на Бриловом писму под називом »Двије душе« чији приход од продаје је био намијењен слијепим људима из локалне заједнице, а такође је учествовао на бројним добротворним аукцијама.

Његове музичке коријене је лако пронаћи јер је његов отац, Љубо Стипишић, вјеројатно најактивнији архивар традиционалних пјесама свог подручја и цијењени етномузиколог.

Једни од Џибонијевих омиљених умјетника, клапа Камби, објавили су 2001. албум »Вриме од недије« на којем су у традиционалном и јединственом далматинском фолк извођењу обрађени Џибонијеви хитови.

Џибонијев дуго очекивани албум »Миракул«, објављен је 16. октобра 2001. и у неколико је дана постао најпродаванији албум у Хрватској. До данас је »Миракул« продан у више од 60.000 примјерака (у Хрватској, Словенији и Босни и Херцеговини) и најпродаваније је издање у 2001-ој и 2002-ој години. Бројне одличне критике прогласиле су »Миракул« за најбољи албум 2001. (што се протегло и на 2002.) с неколико пјесама које већ сада заузимају значајно мјесто у хрватској музичкој историји. На »Миракулу« се налази 13 пјесама на којима учествује неколико међународно познатих музичара као што су бубњар Manu Katche, басисти Пино Паладино и Тони Левин, звијезда overjoyed музике Geoffrey Oryema, фронтмен талијанског бенда »Стадио« Гаетано Курери и Влатко Стефановски.

Године 2003. Златан Стипишић био је УНИЦЕФ-ов амбасадор добре воље.
18. маја 2006. изашао је Џибонијев албум «Unca Thread (водич за бродоломце и анђеле чуваре)». «Вриме Да Се Помирин Са Свитом» је пјесама која је прва отворила албум «Unca Fibre» на којима је Џибони остварио сарадњу са Гораном Баром те Маја-ом Азућена у пјесми Анђео У Теби за који је такође снимљен спот. То нису једнини дуети које је Џибони оставрио. Пјевао је са Ваном (бившом чланицом групе Е. Т.) у пјесми Ја ћу будан сањати те Оливером Драгојевићем у пјесми У љубав вјере немам. Концертом на Сплитским Грипама Џибони је 20.10.2006. по први пут извео композицију — Ево ме дома у дуету са Младеном из Т. Б. Ф-а. Уз већ споменуте на Сплитским Грипама придружиле су му се сесте Хусар те су отпјевали пјесму Анђео у теби.


Gibonni diskografija

Download torrent
RELATED TORRENTS:
TAGS
CATEGORIES
MOVIES TV SHOWS MUSIC GAMES APPLICATIONS BOOKS OTHER ANIME XXX

CONTACT WEBNAMEZ@GMAIL.COM