Miladojka Youneed diskografija

  • 22.06.2016, 16:01,
  • Music
Miladojka Youneed info

http://www.youtube.com/watch...SfGD8aOI&feature=related


Miladojka Youneed info
http://www2.arnes.si/~rzrn/home.html
http://sr.wikipedia.org/sr/Miladojka_Youneed
http://www.discogs.com/artist/Miladojka+Youneed


Миладојка Јунид (Miladojka Youneed) је словеначка рок група која је деловала деведесетих година ХХ века. Оснивач и вођа је био Кристијан Каваца, а група је неговала моћан и пун звук, са гитаром, басом, саксофоном и трубом у постави.

Grupa nastaje u zimu 1985. godine kada su se Dadi Kašnar (ex Martin Krpan i Videosex). Mario Marolt (ex Marcus 5) i Miroslav Lovrič sreli u radionici jazz festivala u Ljubljani. Osnivaju, kako sami kažu, honest hooligan funk-jazz grupu i prve koncerte drže u ljubljanskom klubu K4 u atraktivnoj postavi sa dvojicom basista. Većina originalnih članova grupe sarađivala je u okviru sastava Quatebriga na snimanju albuma «Revolution in the Zoo»(Brut1985.).

Prvu kasetu za Založbu FV izdaju u postavi: spirit saksofonista i klarinetista Mario Marolt, alt i bariton saksofonista Urban Urbanija, gitarista Boris Romih (ex Begnagrad), bubnjar Dadi Kašnar, basisti Igor Ožbolt i Miroslav Lovrič. Marta 1987. godine nastupaju na Cheskoslovansky Jazzovy Festivalu u Karlovim Varima. Juna snimaju živi materijal u ljubljanskom klubu Valentino. Zatim sviraju na manifestaciji Novi roll uz njujorški sastav Swans. Septembra 1987. godine objavljuju LP «Ghastly Beyond Idea!» u produkciji Iztoka Turka (ex Videosex) koji u anketi revije «Mladina», biva proglašen za ploču godine. Ploča je objavljena i u Holandiji za firmu N. L Centrum. Tokom sledeće dve godine sviraju na festivalima u Mađarskoj, Grčkoj, Italiji, Austriji, Holandiji, Belgiji i na Omladinskom festivalu u Subotici. Marta 1990. godine organizuju mini turneju po Švajcarskoj. Jula izlazi album «Bloodylon» posle koga kreću na turneju po Jugoslaviji. Ploču snimaju u postavi: gitarista Kristijan Kavaca, Mario Marolt, Igor Ožbolt, Urban Urbanija, a Miroslav Lovrič postaje pevač i prestaje da svira bas. Boris Romih počinje da se bavi zvukom, svetlom i video radovima za grupu. Oktobra sviraju na alternativnom festivalu Berlin Liberty Days. Početkom marta 1991. godine rasprodaju koncert u beogradskom Domu omladine. U isti grad će se vratiti leta 1996 godine kada učestvuju na Summertime jazz i blues festivalu. U međuperiodu često menjaju članove. Prilikom snimanja spota 1990. godine njihov gitarista Kristijan Kavaca pada sa građevine, ostaje infirm, a od posledica tog udesa umire 1991. godine.

Posle tog nesrećnog slučaja deo muzičara napušta grupu, tako da sledeći album «Liberta Bloo» rade sami Lovrič i Marolt. Na ploči su obrade «Pocket Calculator» (Kraftvverk), «Living In America» (James Brown) kao i «Show Me» gdeje iskorišćen deo teksta Bertolda Brehta «Pocket calculator» je urađen za ploču «Trans Slovenia Express» na kojoj su slovenačke grupe obrađivale pesme nema-čkog sastava Kraftvverk Prilog Miladojke Youneed nije uvršćen na kompilaciju jer su advokati grupe Kraftvverk došli do zaključka da se Miladojka u svojoj obradi ruga minulom radu sastava. Na snimanju ploče su pored ostalih, gostovali pevačica Anja Rupel (ex Videosex), pevačica Meri Trošelj i basista Nikola Sekulović. Na osnovu te ploče ponovo se okupljaju i nastavljaju sa koncertima Pored Lovriča i Marolta, bas svira Jožef Sečnik, gitaru Nenad Krsmanović a bubnjeve Roman Ratej. Koncertni CD snimaju u Portorožu juna 1994. godine. Kao reward objavljene su i pesme snimljene u studiju 1987. godine. Njihov akustičarski nastup na Boom Box Studentu ostaje zabeležen na zajedničkom disku «Izštekani» (Dallas / Boom Box Devotee 1995.) na kome su predstavljeni sa pesmama «Beautiful Lie», «Pocket Calculator» i «Show Me».

Tokom karijere grupa je dobijala brojne žanrovske odrednice, a oni su se sa svakom slagali. Opisni dijapazon se kreće od pop quintessence, acid metal do sintetic gammon. U svakom slučaju, reč je o grupi koja bez zazora koristi široku baštinu modernog svetskog zvuka.

Miladojka Youneed — Diskografija (1987-1998)
Miladojka Youneed — 1986-Miladojka Youneed [Band]
Miladojka Youneed — 1987-Livid beyond idea! (Remastered 1995, Helidon)
Miladojka Youneed — 1990-Bloodylon
Miladojka Youneed — 1993-Liberta Bloo
Miladojka Youneed — 1995-Miladojka remain
Miladojka Youneed — 1998-Schizophonik

Pesme su u 320kbps


Miladojka Youneed diskografija

Download torrent
TAGS
CATEGORIES
MOVIES TV SHOWS MUSIC GAMES APPLICATIONS BOOKS OTHER ANIME XXX

CONTACT WEBNAMEZ@GMAIL.COM