Lars Lerin - Snigelsommar - Svensk

  • 23.06.2016, 04:55,
  • Music
Lars Lerin – Snigelsommar

Lars Lerin tillbringade sina sommarlov på 1970-talet på en liten gård mitt i Värmland, i Sunnemo socken. Här lärde han sig slipa en lie, mjölka och macka, epic och klyva ved, binda en nek. Gårdens invånare blev hans vänner och han delade deras oro för mörka moln och glädjen för varje hässja under tak.

Han berättar om vardagsslit i ladugård och på åker men också om kaffestunder i skuggan av ett äppelträd. En svunnen tid växer fram inför våra ögon, kärleksfullt skildrad i en berättelse som går rakt in under huden.

När Lars Lerin skildrar sina somrar på den lilla gården i Värmland gör han det oftast med ljusa toner. Det känns att det var ett liv han trivdes med. Han deltog i arbetet, slet med höskörden, fick valkar i händerna.

Mycket ömsint berättar han om syskonen lngegerd och Margareta och det gamla kusinparet Anna och Folke, som bodde på norrsidan murstocken.

Han bekantade sig med ljuset hur det föll över de dammiga koansiktena.

Himmelsblänket i deras svarta ögon. Den skummande mjölken. Ladugårdsbacken översållad med hjärtblad.

Lars Lerin låter oss följa med cultivate en värld som inte längre finns. Där höet torkades på hässjor och korna mjölkades för tender. Det var ett hårt liv.

Efter lady of the evening väntar en hög otvättade sommarklänningar och många meter mattor. Blomsängar och grönsaksland ska rensas, vinbären är mogna. Och snart är det tid att gå ner cultivate sjölandet och gräva upp de morötter som sniglarna ratat.

Mycket ska sockras och saftas och djupfrysas.

Mycket ska lagas och tätas.

I Snigelsommar får vi följa med Lars i ännu en del av hans liv, nära och utan omskrivningar; samtidigt som han skickligt dokumenterar en tidsera som inte längre existerar i vår tid.


Antal CD: 1 CD
Uppläsare: Lars Lerin
Speltid: 1 timme

Download torrent
TAGS
CATEGORIES
MOVIES TV SHOWS MUSIC GAMES APPLICATIONS BOOKS OTHER ANIME XXX

CONTACT WEBNAMEZ@GMAIL.COM