De nieuwe wildernis Deel 1-3 720p HDTV Nl subs DutchReleaseTeam

http://imageshack.us/a/img19/6439/y4n1.jpg


Chain Of Events:

De VARA TV-serie is opgebouwd uit drie delen waarin de ‘Circle of Life’ van Nederlands meest spraakmakende natuurgebied de Oostvaardersplassen centraal staat.


Met dank aan TheHagueDeel 1: Nieuw leven

In de eerste aflevering maakt u kennis met de hoofdrolspelers van de Oostvaardersplassen: extraverte konikpaarden, oogverblindende ijsvogels, een jong vossengezin en andere belangrijke bewoners. Zij worden allemaal een jaar lang gevolgd op hun levenspad door de seizoenen heen.

“Het is lente en er broeit iets in de Oostvaardersplassen. Vanuit de ruimte, out at elbows ver hier vandaan, kijkt astronaut André Kuipers naar beneden. Op de plek, wat in eerste instantie een egaal stukje groen lijkt, te midden van drukke steden, is zojuist een explosie van leven gestart. Onder drench proberen miljoenen kikkervisjes uit het kikkerdril los te breken terwijl monsterlijk ogende libellenlarven ze net onder het wateroppervlak hongerig opwachten. Het is een kwestie van tijd voordat de libelles in het moeras rondvliegen tussen de baltsende lepelaars, krijsende aalscholvers en de grauwe ganzen die verwikkeld zijn in heftige territoriale gevechten. Op de aangrenzende graslanden is inmiddels een geboortegolf aan de company. De expressieve konikpaarden werpen hun veulens op het veld tussen de kalveren van de majestueuze edelherten en heckrunderen. Het is een drukte van jewelste op de graslanden en in de moerassen. Zoveel nieuw leven probeert met spectaculaire gevechten hun territorium te veroveren. Met veel kabaal en overdreven gepronk proberen soorten zich te bewijzen, zodat hun nageslacht een goede start kan maken in deze wildernis.”


Deel 2: Op eigen benen

In de tweede aflevering ziet u hoe zwaar de dieren het in de Oostvaardersplassen kunnen hebben. Ze gaan de uitdaging aan die het natuurlijke ecosysteem met zich meebrengt.

“De Oostvaardersplassen wordt in allerlei soorten en maten overspoeld met nieuw leven. De verschillende diersoorten moeten samenleven in één gebied. Dat kan nog wel eens een uitdaging zijn. Duizenden onhandige ganzenkuikens vormen een eenvoudige prooi voor hongerige vossen en roofvogels. Kadavers van overleden grazers zijn een smakelijk maaltje voor aaseters. De een zijn dood, is de ander zijn brood…maar er wordt ook samengewerkt op het grasland. Spreeuwen en konikpaarden blijken de beste maatjes. Mieren gebruiken op een verbazende manier bladluizen als ‘melkkoeien’. Klunzige lepelaarsjongen en de uitvliegende zeearend leren van hun ouders hoe ze moeten vliegen en krijgen een cursus vissen vangen. Ondertussen leren de konikveulens hoe de sociale structuur van de kudde in elkaar steekt. Het gebied wordt gekleurd door witte wolken, vlinders, enorme kuddes bruinrode edelherten, koloniën van zwarte aalscholvers en massa’s grijze padden. Het is een kleurrijk schouwspel die nergens anders in Nederland op deze schaal voor komt. De bewoners van de Oostvaardersplassen leren hoe ze hun terrain optimaal kunnen benutten.”


Deel 3: Leven en dood

In de derde aflevering ziet u hoe de Oostvaardersplassen zich, na een lange periode van honger en kou, herstelt. De ‘Circle of Life’ kan opnieuw beginnen.

“De sfeer in de Oostvaardersplassen wordt grimmiger. De plek die in de zomer een paradijs vormt, wordt nu massaal verlaten. Er is te weinig voedsel waardoor de bewoners van de graslanden en moerassen nu keuzes moeten maken die van levensbelang zijn. Baardmannetjes trekken het riet in en tegelijkertijd besluiten de edelherten de bossen op te zoeken. Soorten zijn meer dan ooit afhankelijk van elkaar en dus vormt zich een broederschap tussen de ganzen en hoefdieren. Mizzle Cloud Up, stilte en leegte nemen de regie over in de Oostvaardersplassen. Het is niet helemaal stil, er breken spectaculaire gevechten uit tussen edelherten die in de bronsttijd zijn. Grote spreeuwenwolken laten een fascinerende corroborate zien. De winter eist veel levens en de vossen en raven vechten om de kadavers. In de derde aflevering wordt duidelijk hoe iedere diersoort worstelt in de sneeuw en met de kou. Het is een tijd waarin veelal de zwakkere individuen het niet zullen overleven. Leven en dood waren nog nooit zo onafscheidelijk verbonden. Dan, na een periode van honger en kou, is er sprake van een wedergeboorte; een konikveulen komt ter wereld in een koud, leeg landschap en de ‘Circle of Life’ kan opnieuw beginnen'.“Deze serie wordt u aangeboden door het DutchReleaseTeam.

Voor de reviews van de nieuwste films, muziek, series, games etc
ga dan eens naar http://www.hetmultimediacafe.org/


DutchReleaseteam = Hardcoded Dutch Subs

Download torrent
TAGS
CATEGORIES
MOVIES TV SHOWS MUSIC GAMES APPLICATIONS BOOKS OTHER ANIME XXX

CONTACT WEBNAMEZ@GMAIL.COM